Dışişleri Bakanı Gil, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, birleştirici bir jest olarak Türkiye Cumhuriyeti Caddesi’nin açılışına katıldığını belirterek, Sayın Büyükelçi Aydan Karamanoğlu ile birlikte törene iştirak ettiğini Twitter hesabından duyurdu.
Karakas Belediye Başkanı Melendez, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, “Karakas’ın merkezinde Türkiye Cumhuriyeti Caddesi’nin açılışını, Sayın Karamanoğlu ve Dışişleri Bakanı Gil ile birlikte gerçekleştirerek iki ülkenin tarihine yeni bir sayfa açtık” şeklinde ifadeler kullandı.
Türkiye’nin Karakas Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Bolivar Meydanı’na açılan bir caddeye Türkiye Cumhuriyeti Caddesi adını verme kararlarından dolayı memnun dolduklarını ifade etti. Açıklamada, bu kararın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelmesinin önemine vurgu yapıldı ve Türkiye ile Venezuela arasındaki işbirliğinin devam edeceği ve yakın bir zamanda Karakas’ta Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin açılacağı duyuruldu.
Türkiye Büyükelçisi Karamanoğlu, Dışişleri Bakanı Gil ve Karakas Belediye Başkanına yaptıklarından dolayı teşekkürlerini sundu. Venezuela medyasında yer alan haberlere göre, açılış törenine geniş yer verildi ve iki ülke arasındaki stratejik bağlara ve kardeşlik bağına vurgu yapıldı.