Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray’ın başkanı Dursun Özbek, acil bir şekilde sıcak para kaynağı bulma çabalarına girişti. Kulübün, muhtemel bir yaptırımdan kaçınmak için 30 Haziran’a kadar bir dizi ödemeyi gerçekleştirmesi gerekiyor.
Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Galatasaray’ın futbolcuların maaş ödemeleri, takımdan ayrılan eski oyuncuların ve profesyonellerin gecikmiş ödemeleri için 500 milyon liraya ihtiyacı bulunuyor.
Galatasaray, 30 Haziran tarihine kadar teknik direktör Domenec Torrent ve ekibine 2.6 milyon euro, Erick Pulgar için ise 450 bin euro ödeme yapmak zorunda. Eğer bu ödemeler gerçekleştirilmezse, sarı-kırmızılılar transfer yasağıyla karşı karşıya kalabilir ve önümüzdeki yaz transfer döneminde yeni oyuncuları kadrosuna katamayabilir.
Galatasaray yönetimi, mali zorlukları aşmak ve transfer yasağı tehlikesini savuşturmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Kulübün mali kaynaklarını artırarak, 30 Haziran’a kadar gereken nakit miktarını temin etmeyi hedefliyor.