Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağışlar, birçok ilçede zarara yol açtı. Ancak en büyük zararlar Samsun şehir merkezinde ortaya çıktı. Şiddetli yağmur, caddeleri göle çevirirken, yollar çöktü ve bazı bölgelerde heyelanlar meydana geldi.
Ladik ilçesinin Alıçlı Mahallesi’nde ise sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti. Bölge halkı, ani gelişen sağanak yağış nedeniyle büyük bir şok yaşadıklarını belirtti. Araçlar ve yayalar yolları kullanmakta zorlanırken, birçok vatandaş ıslanmaktan kurtulamadı. Vatandaşlar, yetkililerin bu olumsuzlukları gidermek için hızlı bir şekilde harekete geçmesini umut ediyor.
Ladik Kaymakamlığı, olası risklere karşı önleyici tedbirler almak amacıyla eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Bu karar, bölgedeki tehlikenin ciddiyetini ortaya koymaktadır.