Yapılan yönetmelik değişiklikleri ile özel muayenehanesi olan doktorlar, kendi illerinde ameliyat yapabilecekleri uygun bir özel sağlık kuruluşu bulunmaması veya kontenjanların dolu olması durumunda, Bakanlık izniyle diğer illerdeki özel sağlık kuruluşlarında ameliyat yapabilecekler.
Muayenehanenin hizmet verdiği ilde ilgili branşta hizmet verebilmesi için belirtilen sınırlamalar veya gereklilikler sebebiyle uygun özel sağlık kuruluşu bulunmaması durumunda, Bakanlıkça planlama amacıyla oluşturulan ilgili komisyondan görüş alınarak mümkün olan yakın bir ilde sözleşme yapılabilecek.
Yönetmelikte ayrıntıları belirlenen değişiklikler arasında, poliklinik odaları için standardizasyon, araç-gereç, personel ve ruhsat işlemleri de yer alıyor.