AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın seçimin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararına ilişkin açıklamalar yaptı. Çelik, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ne kadar zeminsiz olduğunu ilan ettiğini” belirtti ve Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye mi yoksa Zafer Partisi’ne mi yalan söylediğini sordu.
Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda hangi adaya destek verecekleri merak konusu halindeyken, canlı yayında birlikte açıklama yaptılar. Özdağ, “Kemal Bey ile görüştük, sığınmacıların geri dönmesi gerektiğini söyledi. Kendisiyle fikir birliğine vardık. Zafer Partisi olarak ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Oturduk konuştuk. Güzel sonuçlar elde edildi” şeklinde konuştu.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklamasının ardından AK Parti Sözcüsü Çelik’ten bir açıklama geldi;
“Bu anlaşma Kılıçdaroğlu’nun siyasi açıdan ne kadar tutarsız bir hamle yaptığını gösteriyor. Bir uçtan diğerine savruluyor. Kılıçdaroğlu aslında fiilen adaylıktan çekildi. Bir adayın siyasi tutarlı ilkeleri olması gerekir. Kılıçdaroğlu başka bir çizgiye de savrulabilir. Kılıçdaroğlu konkordato ilan etmiştir. Sahte bir milliyetçilik, muhafazakârlık üretmeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu adaylığının ne kadar zeminsiz olduğunu ilan etmiştir.
Bunlar daha önce deklarasyon yapmışlardı, şimdi böyle bir ittifaka imza atıyorlar. Masadakilerin görüşleriyle tamamen zıt şeyler. Kılıçdaroğlu gelirse milli güvenlik sorunu ortaya çıkar diyordu. Şimdi kendisi çıktı Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye mi Zafer Partisi’ne mi yalan söylüyor, bunun netleşmesi gerekiyor. Neredeyse Avrupa’daki aşırı sağcılarla aynı çizgide açıklama yapıyor. Bu kadar savrulmayı kimse beklemiyordu.
Tezkerede HDP ve CHP’ye karşı çıktı. 14 Mayıs’tan sonra hudut namustur diye afişler asıyorsunuz, şimdi mi aklınıza geldi? Yalan siyasetine savrulan bir bakış açısı. Demek ki herkes koltuk hesabı üzerinden Türkiye’nin hak ve menfaatlerini öne çıkarıyor. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin önüne cumhurbaşkanı adayı olarak nitelik koyamıyor. Bu bir siyasi iflas açıklamasıdır.
Sinan Bey’in oy aldığı vatandaşlar terörle mücadele ve Türkiye’nin milli birliği ve bütünlüğü konusunda hassastır. Oy aldığınız kitlenin sosyolojisine uygun siyaset yaparsınız. Sinan Bey’in cumhurbaşkanımızla görüşmesinden terörle mücadeleden taviz verilmeyeceğini anladık. Kılıçdaroğlu ise 10 milyon daha mülteci gelecek diyor, böyle bir şey söz konusu değil.”