İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çekmeköy’de bir fabrikayı ziyaret ettiği sırada basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve HÜDA PAR’ın kendisi hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin bir açıklama yaptı. Akşener, yöneltilen soruya, “Evet, bir suç duyurusu. Yani, o benim için şeref madalyasıdır” şeklinde yanıt verdi.
Akşener, daha önce katıldığı bir televizyon programında HÜDA PAR Genel Başkanı için sarf ettiği sözler nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatarak, “Kadını sahiplendirmekten bahsediyorlar. Hayvan mıyız biz? Sahiplendirilen kadın ya bu ne demek? Şimdi küfredeceğim, dangalak diyeyim hadi. Seni sahiplendirelim? Öyle bir adamsın demek ki? Böyle bir durum olabilir mi?” ifadelerini kullanmıştı.
Akşener ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasındaki görüşmeler ve mutabakat metnine de değindi. Ancak henüz metnin kendisine ulaşmadığını belirtti ve görüşme sonucunda mutabakat metninin diğer genel başkanlara iletilerek görüş alışverişinde bulunulacağını söyledi. Akşener, mutabakat metninde yer alan sığınmacılar konusu ve anayasanın değiştirilemez 4 maddesi konusunda Millet İttifakı’nın mensuplarının bir itirazı olmadığını ifade etti. Ayrıca, Deva Partisi ve Gelecek Partisi’nin itiraz ettiği iddiaları hakkında bilgisi olmadığını belirtti.