Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Çankaya Köşkü’nde düzenlenen basın toplantısında, yeni Kabine üyelerini kamuoyuyla paylaştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na getirilen isim ise 1984 doğumlu Mehmet Fatih Kacır oldu.
Bugün gerçekleşen Kabine devir teslim töreninde, yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kameraların karşısına geçerek görevi önceki bakan Mustafa Varank’tan devraldı.
Görevi devreden Varank, yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ilk Kabinesi’nde görev almamız ve 5 yıl boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yol arkadaşlığı yapmamız için müteşekkiriz. Görevler geçicidir, ancak millete hizmet etme anlayışıyla yerine getirildiğinde sonuçlar elde edilebilir. Bu, bir takım çalışmasıdır. Türkiye’nin otomobilinden ilk unicorn’a kadar birçok yeniliği gerçekleştirme fırsatı bulduk. Çalışmalarımızı ekibimizle birlikte gerçekleştirdik. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz görevlerimizi yerine getirdiysek, bundan sonraki arkadaşlarımız da aynı şekilde yerine getirecektir. Ekibimizden birinin bu göreve gelmesi bizleri mutlu ediyor. Fatih Bey’in bu görevi layıkıyla yerine getireceğine yürekten inanıyorum. Fatih’i tebrik ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.
Mehmet Fatih Kacır ise göreve başlamasıyla ilgili duygularını paylaşarak, “Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza bana bu önemli görevi tevdi ettiği için teşekkür ederim. Mustafa Varank ve ekibine yaptıkları çalışmalardan dolayı minnettarım. Onların başarılı çalışmalarını devam ettirmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanında daha da ilerlemesi için çalışacağım. Ülkemizin kalkınması için gayretle çalışacak ve hedeflere ulaşmak için tüm paydaşlarla iş birliği içinde olacağım. Desteklerinizle başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.