Ekrem İmamoğlu’na geçtiğimiz günlerde YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyordu. Ekrem İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenen davanın duruşması bugün gerçekleştirildi. Duruşmaya katılmayan Ekrem İmamoğlu tarafından duruşmayla ilgili bir açıklama yapıldı.
Ekrem İmamoğlu Cuma namazı çıkışında duruşmayla ilgili açıklama yaptı. Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan açıklamada:
“Bugünkü duruşmada ben net olarak beraat beklerdim. Bu mahkeme bugün sonlanmalıydı. Yargı süreci hala devam ediyor. Mahkemeyle ilgili daha fazla açıklama yapmak istemiyorum. Ama şunu rahatça belirteyim. İçeride ettiğim duayı burada etmekten geri durmayacağım. Allah memleketimizi ve memleketimizin insanlarını vicdan yoksunu, ahlak yoksunu ve adalet yoksunu insanların şerrinden korusun.
Elbette biz de hukuki süreci takip edeceğiz. Bu sürecin gündemi olumsuz anlamda meşgul etmesi, ülkemiz insanlarına sıkıntılı ortamlar yaratacak. İnsanların umudu, ümidi kalmadı. Fakat tekrar ifade edeyim ki en fazla umudu, en fazla ümidi gelecek adına ben yine de bu güzel ülkenin güzel insanlarında görüyorum. Bu adaletsiz ve hukuksuz günleri beraber aşacağız. Bugün sonuçlansın ve beraat verilsin diye beklediğim mahkemede erteleme kararı verilmiştir” denildi.
Ekrem İmamoğlu Davası Nedir?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret iddiasıyla dava açılmıştı. Bugün saat 11.00’da görülen davanın adı Ahmak davası olarak biliniyordu. 31 Aralık 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından 6 Mayıs 2019 tarihinde iptal edildi. 23 Haziran 2019 tarihinde ikinci kez yapılan seçimi Ekrem İmamoğlu kazanmıştı. 31 Mart tarihinde seçimin iptal edilmesini ahmaklık olarak değerlendirdiği için önce ona bir odaklansın karşılığı verildi.
“Seçimi iptal edenler ahmaktır” ifadesi sebebiyle YSK başkanı Sadi Güven, kendisi ve kurul üyeleri adına bir ihbar yazısı yolladı. İmamoğlu’nun Sadi Güven ile 10 YSK üyesine yönelik zincirleme şeklinde kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden ötürü alelen hareket suçunu işlediği belirtilerek 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.