Aile Koruma Kalkanı Programı, her aileden en az bir kişiye iş imkanı sağlanacak ve ev hanımlarına emeklilik desteği sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir yayında ev hanımlarına emeklilik desteğine de vurgu yaparak, bu yeni fırsatların ev hanımları için büyük önem taşıdığını belirtti.
Ev Hanımlarına Emeklilik Desteğinin Ayrıntıları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir yayında, “Aile Koruma Kalkanı” programının sadece bir yenilikçi mekanizma olduğunu ve programın ilk aşamalarının başlatıldığını söyledi. Bu program kapsamında, her aileden en az bir kişiye iş imkanı sunulacağını ve en az 3 çocuk teşvik edileceğini ifade eden Erdoğan, ayrıca ailelere maddi katkı sağlanacağını ve ev hanımlarına yönelik planlar olduğunu belirtti.
Bu planlar arasında, ev hanımlarının sigortalılığı konusunda adımlar atılacağı ve emeklilik primlerinin bir kısmının hükümet tarafından ödeneceği yer alıyor. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada da, “Aile Koruma Kalkanı Programı” ile ev hanımlarının emekliliğine destek verileceğini ve her ailede en az bir çalışan olmasının sağlanacağını söyledi. Detayların kısa sürede netleşmesi bekleniyor.