Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2022 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin Pazar Verileri Raporu’nu yayımladı. Rapora göre, elektronik imza sayısı 6 milyon 409 bin 516’ya yükseldi ve mobil imza sayısı da 860 bin 500’e ulaştı. Toplamda ise 7,2 milyon elektronik sertifika oluşturuldu.
E-GÜVEN Genel Müdürü İlker Türkoğlu, 2005 yılında e-imza kanununun yürürlüğe girmesiyle başlayan e-dönüşüm sürecinin, ıslak imzanın neden olduğu zaman kaybını ve kağıt kullanımının çevreye verdiği zararı büyük ölçüde azalttığına dikkat çekti. Türkoğlu, “E-imza artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Kamudan özel sektöre, bankacılıktan e-ticarete, kurum içi sözleşmelerden ihale süreçlerine kadar tüm işlemlerde kullanılıyor. BTK verileri sağladığı tasarruf, kolaylık ve hız gibi avantajlarla her geçen gün daha fazla kişinin e-imza ve mobil imza kullandığını gösteriyor.” şeklinde konuştu.
BTK’nın raporuna göre, e-imza sertifika sayısı üçüncü çeyreğe oranla yüzde 4,3 artarken, mobil imza sertifika sayısı da yüzde 3,2 yükseldi. Toplam üretilen sertifika sayısı ise bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 4,2 arttı.