Çocuğu karnesini alan ailelere devletten destek ödemesi yapılacak. Anaokulundan başlayarak üniversiteye kadar okuyan çocukların ailelerine 5 bin 104 TL ödenecek.
Ülkemizde okuyan milyonlarca başarılı öğrenci için devlet yeni bir destek projesi oluşturdu. 14 Haziran’da okullar tatile girecek. Milyonlarca öğrenci yaz tatili için heyecanlıyken taktir ve teşekkür belgeleri öğrencilere verilecek. Başarı Teşvik Programı kapsamındaki proje de özellikle ikinci dönem sonunda sağlanacak mı merak ediliyor. Peki, Başarı Teşvik Programı ödemesi ikinci dönem sonunda yapılacak mı? Başarı Teşvik Programı ödemesi alma şartları neler? Başarı Teşvik Programı ne kadar? İşte tüm detaylar…
BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI
Devlet tarafından verilecek olan Başarı Teşvik Programı kapsamındaki ödemelerin müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Program kapsamında gerçekleştirilen ödeme ise mevcut asgari ücretin yüzde 60’ı oranında öğrencilere sağlanıyor. MEB’e bağlı olan okullarda eğitim gören öğrenciler için yapılacak ödeme ile YÖK’e bağlı üniversitelerde eğitim alan üniversitelilere yatırılıyor.
BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI DETAYLARI
Başarı Teşvik Programı’ndan yararlanacak öğrenciler için belirli kriterler bulunmaktadır. Buna göre sınıfta ilk 3’te olan öğrenciler ile okulda ilk 5’de olan öğrencilere asgari ücretin yüzde 60’ı oranında ödeme yapılmaktadır. Bu ödeme yılda iki kere gerçekleştirilmektedir.
LGS’de yüzde 5 dilimine girmeyi başaran öğrenciler içinse asgari ücretin 2 katı oranında ödeme yatar. Bu ödeme bir kere yapılmaktadır. Meslek lisesi öğrencisi olanlar içinse 4 kere ödeme, 3 ay aralıklarla yapılmaktadır. Bu da mevcut asgari ücret miktarı kadar yatar.
YKS’de başarı sağlayan öğrenciler için 500 bine girmeleri halinde bir kerelik ödeme yatmaktadır. Bu da mevcut asgari ücretin 3 katı oranında yatmaktadır.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DEVLET DESTEĞİ
Üniversite öğrencisi olarak lisans okuyanlar içinse her sene eğitim süresince verilen 300 TL ödemeler okulun başından sonuna kadar yatmaktadır. Ayrıca Üniversite öğrenimi boyunca 85 üstü not ortalaması olan öğrencilere asgari ücret kadar ödeme yapılır. İlk 5’te fakülte sıralamasında olanlara ise asgari ücretin 2 katı oranında destek ödemesi hesaplara yatırılmaktadır.
Öğrencilerin üniversitelere ilk 500’de yerleşmesi halinde ise ödemenin yanı sıra eğitimleri boyunca burs, barınma ve yol desteği de yapılmaktadır. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi olan bütün öğrenciler için YDS, YKS ve KPSS gibi sınavların ücretleri 2’şer kere karşılanabilmektedir.
Şartları sağlayan milyonlarca öğrenci ikinci dönem sonu gelirken Başarı Teşvik Programı ödemeleri yatmaya devam edecek mi merak ediyor. Konuya dair ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.