Bakan Dönmez; seçim sürecinde il ve ilçe oy toplama merkezleri, seçim kurulları, adliye binaları, seçimde kullanılacak havaalanları, parti binaları ve Yüksek Seçim Kurulu gibi kritik noktaların beslenmesinde kullanılan şebeke unsurlarında hızlı bir şekilde bakım çalışmaları yapıldığını açıkladı.
Ayrıca kritik noktalarda bulunan genel aydınlatma tesislerinin çalışır durumları ve teçhizat kontrollerinin tamamlandığını belirten Bakan Dönmez, envanterlerinde kayıtlı bütün jeneratörlerin durumlarının belirlendiğini ve gerekli bakım ve onarım işlemlerinin yapıldığını ifade etti. Kritik noktalarda jeneratörlerin operasyon merkezlerine dağıtıldığını da vurguladı.
Bakan Dönmez, siber saldırılara karşı gerekli önlemleri aldıklarını, SCADA ve iletişim altyapısı kontrollerinin yapıldığını ve seçim günü kritik bölgeler için Emniyet Genel Müdürlüğü’nden destek talep ettiklerini belirtti. İletişim sistemlerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Mobil Telsiz Sistemi ve Uydu Telefonu alternatiflerinin hazırlandığını söyledi.
Son olarak Bakan Dönmez, seçim günü görev alacak arıza ekip personeli sayılarının belirlendiğini ve kriz merkezlerinin oluşturulduğunu açıkladı. Tüm bu çalışmaların seçmenlerin oylarını güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak için yapıldığını vurguladı.